Andris, amióta kamaszodik, inkább azt szereti, ha nem maradok ott a cserkész találkozókon. Megértem persze, és nem is zavar, csak néha ott kell lennem, amikor hiányzik egy vezető vagy amikor én tartom a foglalkozást.
Csináltam már kvízt Magyarországról, Európáról, tartottam előadást az élelmiszer higiéniáról (nem volt olyan unalmas, mint amilyennek hangzik :-)). Foglalkozásokat is tartok, például karácsony előtt mindig mézeskalácsot diszítünk.
Három hete a gyerekeknek el kellett dönteniük, hogy milyen ételt főzzek nekik a táborban. Háromféle - angol, amerikai és magyar - egyszerű egytálétel között kellett választani. 9 recept volt: több húsos, pár kolbászos, lencsés és zöldséges.
A gyerekek egy amerikai zöldséges csilit, egy angol babos, kolbászos receptet és a paprikás krumplit választották.
A recepteket a rákövetkező héten megfőztük - és a paprikás krumpli nyert!
Andris odajött hozzám a foglalkozás után, és azt mondta, hogy nagyon büszke rám...
Itt van az angol és az amerikai recept - a paprikás krumplit gondolom mindenki ismeri:-):
Sausage Casserole
- 6 Premium Sausages chopped
- Tinned chopped tomatoes
- 1 tbs tomato puree
- 1 tin potatoes chopped
- Onion chopped
- 200g Mushrooms chopped
- Chicken stock cube
- Mixed Herbs
Method
Warm a little oil, add sausages, and fry slowly until brown all over. Add onions and mushrooms cool until soft. Add tinned tomatoes and chicken stock. Bring to a simmer. Add remaining ingredients. Simmer for 20 mins making sure all is hot.
----------
Vegetarian Black-Bean Chilli
- 1 tbs olive oil
- 1 onion, diced
- 2 garlic cloves, minced
- Salt and pepper
- 1 zucchini (about 0,5 pound total), halved lengthwise and thinly sliced crosswise
- 1 carrots, thinly sliced
- 1 tablespoon chili powder
- 1 teaspoon ground cumin
- 1 cans black beans, rinsed and drained
- 1 can crushed tomatoes
- 1 tin corn kernels
Method
In a heavy pot, heat oil over medium-high. Add onion and garlic; season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until beginning to soften, about 4 minutes. Add zucchini, carrots, chilli powder, and cumin. Cook, stirring occasionally, until carrots are crisp-tender, 6 to 8 minutes. Add beans, tomatoes, corn, and 1 cup water. Simmer until slightly thickened and carrots are soft, 8 to 10 minutes more.