Évi és Jóska mostanában sok receptet osztanak meg a fészbukon. Párat már kipróbáltam, és az egyik közülük hihetetlen sikert aratott. Mindenkinek nagyon ízlett, és még elkészíteni is nagyon könnyű - tényleg! Egy egybesült fasírtról van szó, amibe savanyú káposztát kell tenni. El is neveztem lusta töltött káposztának, mert az íze arra hajaz, viszont nem kell vele annyit dolgozni. Persze hívhatnám a lusta asszony töltött káposztájának is, de lusta vagyok ennyit írni :-)
A recept a Chili és Vanília - hoppá, amikor pontosan meg akartam nézni, rájöttem, hogy az Ízes Élet blogon van, amiről nem derül ki, hogy kié. Olyan, mintha egy online tévé lenne. Az biztos, hogy ez a recept Mautner Zsófié.
50 dkg sertés darálthús kell hozzá, 1 zsemle (én kettőt raktam), 2 tojás, 1 vöröshagyma, 2-3 fokhagyma gerezd, só, bors, 25 dkg savanyú aprókáposzta (a linken videó is van, ott 30 dekát írtak).
A felkockázott vöröshagymát meg kell párolni, és az sem baj, ha kicsit megbarnul. Én olyan zsírban csináltam, ami növényi - hogyan érik el, hogy zsír ízű és szagú, arról fogalmam sincs. Nincs semmi bajom a zsírral egyébként, csak az itteninek nem szeretem a szagát.
Szóval, miközben a hagyma pirult, beáztattam meleg vízbe a zsemléket, kinyomkodtam és összekevertem a többit, kivéve a káposztát. Azt átmostam, mert igen savanyú volt, azt is kinyomkodtam, majd kicsit kisebbre vágtam. Ezután kevertem össze az egészet.
Kibéleltem egy őzgerinc formát sütőpapírral, és 200 fokon, 30 percig a középső polc alatt, 15 percig a középsőn sütöttem. Mikor kissé kihűlt, kiborítottam.
Le akartam fotózni, de mire feltöltődött a fényképezőgép, elfogyott. Majd nemsokára megteszem, mert egészen biztos, hogy sűrűn fogom elkészíteni!