A múltkor újra rizskoch-ot kértek a gyerekek, s mivel nem volt itthon mazsola, egrest tettem bele. Nagyon jót nevettem, amikor lefordítottam, hogy mit jelent: goat berry, azaz - hm - kecskebogyó...
A tetejére saját eperlekvárt tetttem, és a gyerekeknek is nagyon ízlett a rizskoch savanykás egres, eperédes íze. Erről sajnos nem sikerült jó képet készítenem, de majd legközelebb!
Az áfonya lekvárról jut eszembe, hogy tojáshabba nem érdemes tenni, mert szép zöld színe lesz :-)
A múltkor meg maradt egy kis Gergő-féle hiper-szuper pörkölt, s mivel túl kevés volt, ezért megsütöttem pitének. Leveles tésztát használtam hozzá:
Nagyon ízlett mindenkinek, ezért azóta már kétféleképpen is elkészítettem - attól függően, hogy mi volt a maradék. A tejfölös-sonkást nem fényképeztem le, de a zöldséges ragust igen:
Végül is tökmindegy, hiszen a lényeg úgysem látszik :-)